-
Čas přípravy10 minut
-
Doba vaření15 minut
-
Porce3
-
Celkový čas25 minut
Nejlepší cuketový tatarák
Nejlepší cuketový tatarák je skvělé jídlo, které si sami připravíte v sezóně z domácích cuket. Plod cukety mívá většinou zelenou či žlutozelenou barvu a tvarem připomíná okurku. Na rozdíl od okurek se téměř vždy používá tepelně upravená, ale hodí se také syrová například do salátů. Kdo má rád cuketu a nechce jíst syrové maso, tak je zeleninový tatarák tou správnou alternativou. Já osobně byla vůči němu skeptická, ale výsledek mě mile překvapil. Tak neváhejte a vyzkoušejte zeleninový tatarák z cukety a rajčat i Vy.
Cuketový tatarák suroviny:
- 1-2 ks cukety (400 g)
- 2 ks rajče
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíce BBQ omáčky nebo kečupu
- lžíce worcesteru
- lžíce uzené papriky
- 2 lžičky dijonské nebo plnotučné hořčice
- špetka chilli
- sůl & pepř
- olej na smažení
TIP: Do receptu můžete použít i naší domácí BBQ omáčku.
Postup přípravy cuketového tataráčku
-
Cuketu oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z ní vodu. Rajčata nakrojíme, spaříme horkou vodou, sundáme slupku a prolisujeme přes síto nebo nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme a cibuli si nakrájejte najemno.
- Na trošce oleje si na pánvi orestujte cibuli s cuketou. Po 5-10 minutách vám cuketa povolí.
- Poté přidejte uzenou papriku, chilli, BBQ omáčku, lžíci worcesteru, prolisovaný česnek a vše ještě na minutku prohřejte.
- Nakonec vmíchejte prolisovanou dužinu z rajčat, lžičku hořčice a dochuťte solí s pepřem.
- Jakmile máte směs studenou, můžete ji podávat na smažené topinky potřené česnekem a ozdobit snítkou petrželky.
Vyzkoušejte také:
Directions
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review